Udruge časnika i generala pozvale zastupnike da podrže proračun za vojsku

Udruge časnika i generala pozvale zastupnike da podrže proračun za vojsku
Foto: Pixsell/Sanjin Strukic

UDRUGE časnika i generala pozvale su zastupnike u Hrvatskom saboru da podrže ''obrambeni proračun'' koji je predložila vlada RH i povuku amandmane kojima se namjerava umanjiti proračunski novac Hrvatskoj vojsci.

''Mi umirovljeni hrvatski generali, admirali, časnici i dočasnici pobjedničke Hrvatske vojske i hrvatski branitelji, pozivamo uvažene saborske zastupnike, saborske klubove i političke stranke da podrže obrambeni proračun koji je predložila Vlada RH i povuku amandmane kojima se namjerava umanjiti proračunski novac Hrvatskoj vojsci'', kaže se u apelu Hrvatskog generalskog zbora i Hrvatskog časničkog zbora.

''Svjesni činjenice koliko je ulaganje u budućnost Hrvatske vojske zapravo ulaganje u našu ukupnu sigurnost, pozivamo vas da pokažete svoju odgovornost za razvoj sposobnosti Hrvatske vojske kako bi bila još bolja, spremnija i učinkovitija'', kaže se. 

"Snažna država"

''Žalosti nas činjenica da dio uvaženih saborskih zastupnika i političkih stranaka na prepoznaje potrebu osiguranja potrebnih financijskih sredstava za skladan i postupan razvoj sposobnosti Hrvatske vojske već predlažu da se više od 2.3 milijardi kuna oduzme Ministarstvu obrane i preraspodjeli drugim proračunskim korisnicima'', kaže se u apelu.

Potpisnici apela Pavao Miljavac i Branko Gačak ističu da su svjesni da je nužno ulagati u sve segmente hrvatskoga društva, kao i društvene odgovornosti zastupnika za svekoliki društveno-ekonomski i gospodarski razvoj zemlje.

''Svjesni smo potreba u području socijale, zdravstva, potreba rasterećenja realnog sektora…, ali isto tako smo svjesni činjenice da Hrvatska vojska predstavlja snagu na koju se u teškim vremenima možemo sigurno osloniti. Bez snažne, uvježbane i motivirane vojske te ulaganja u modernizaciju i razvoj nema ni snažne države'', ističe se, između ostalog u apelu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara