Uginuo je Bono, psić koji je pronađen u užasnom stanju: "Netko mora odgovarati"

Uginuo je Bono, psić koji je pronađen u užasnom stanju: "Netko mora odgovarati"
Foto: Facebook

DANAS u 15 sati i 20 minuta uginuo je Bono, pas čija je sudbina dirnula srca mnogih. Podsjetimo, izgladnjelog psa pronašao je ophodar ceste u mjestu Otišić nedaleko od Sinja, a potom su ga pokupile sinjske volonterke i odnijele veterinarima u sinjskoj ambulanti Likomed.

"U svojoj karijeri nisam imala ovakav slučaj. Svašta sam vidjela, ali ovo zaista ne. Pas doslovce na sebi nema mišićja, čak nema ni žvačnih mišića. Moramo ga hraniti iz ruke jer nema snage uzimati hranu iz zdjelice. Prestrašna slika.

Ne mogu točno reći što je bilo sa psom, ali da je bio lutalica, ne bi ovako izgledao jer bi se prehranjivao ostacima iz kontejnera ili bi se približio kućama. Vidjela sam dosta pasa koji su bili iscrpljeni i pothranjeni, ali na ovakav stupanj ja i moji kolege nismo još naišli.

Postoji mogućnost da je pas bio zavezan ili u boksu i izgladnjivan, dakle ostavljen, a onda je jednostavno pušten na neku livadu da ugine. Ovo je takav stupanj kaheksije, dakle gubitka tjelesne težine, atrofije mišića, iscrpljenosti, stresa i patnje da ne znam hoće li se Bono, kako smo ga prozvali, izvući", rekla je za Slobodnu Dalmaciju veterinarka Vesna Boban.

Sinjska volonterka Melita Sablić Romac, koja je išla po izgladnjelog psa, kaže:

"Volonteri i veterinari su dežurali cijele noći ovog vikenda. Ali nažalost pas je bio toliko izmučen, jeo je zemlju i granje. Svaka čast sinjskoj ekipi iz veterinarske stanice Likomed, trudili su se povratiti ga, ali... Ovdje ima posla za policiju i veterinarsku inspekciju jer ako je netko namjerno izgladnjivao psa, taj mora odgovarati", kaže Melita.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara