Uhićen bivši vlasnik Međimurske štedionice

Policijska uprava međimurska izvijestila je danas kako je nakon provedene kriminalističke obrade uhićen bivši vlasnik Međimurske štedionice d. d. Čakovec, 56godišnji Čakovčanin. L

Kriminalistička obrada provedena je i nad bivšom predsjednicom Uprave Međimurske štedionice, i još nekoliko osoba za koje se utemeljeno sumnja da su počinili brojna kaznena djela iz područja gospodarskoga kriminala.

U Istražnom centru Varaždinskog suda potvrđeno je da je uhićen i pritvoren bivši većinski vlasnik Međimurske štedionice F. M., dok je bivša predsjednica Uprave M. H. K., nakon saslušanja puštena na slobodu.

Prema policijskom izvješću u protuzakonitim radnjama i protuzakonitoj dokapitalizaciji njima su pomagali, ovjeravanjem neistinitoga sadržaja, D. R., A. V., Đ. H. i F. B.

Policija navodi kako su osumnjičeni novac koristili za osobne potrebe, a prikupljen je iz financijskog poslovanja štedionice, depozitima i oročenim štednjama građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosadašnjom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je F.M. počinio više kaznenih djela po odredbama Kaznenog zakona, podizavši gotovinu s blagajni podružnica Međimurske štedionice.

"U cilju prikrivanja novčanih plasmana prema pravnim osobama u vlasništvu i suvlasništvu većinskoga vlasnika i predsjednika Nadzornog odbora te prikrivanju uzimanja gotovog novca iz Međimurske štedionice, fiktivno su krivotvorene dokumentacije na temelju kojih su zaduživane tvrtke koje nisu primile kredite.

Posljedice tih nezakonitih radnji bitno nadilaze uobičajene posljedice kod takvih kaznenih djela jer su prouzročile stečaj Međimurske štedionice d. d. Čakovec", navodi se u policijskom izvješću.

Također se dodaje kako je zato "Državna agencija za sanaciju banaka morala isplatiti štedišama oko 160 milijuna kuna osigurane štednje na teret državnoga proračuna".

(Hina) xvhac ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara