Uhićen državljanin Srbije osumnjičen za krađu i krijumčarenje motocikala

DJELATNICI Policijske uprave Vukovarsko-srijemske uhitili su 30-godišnjeg državljana Srbije koji je pokušavao ilegalno prijeći granicu između Hrvatske i Srbije, a sumnjiči ga se da je pokušao preko granice prenijeti tri motocikla ukradena u Opatiji, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

U priopćenju se ističe kako su u noći između 7. i 8. kolovoza u središtu Opatije ukradena tri motocikla "Aprilia" i "BMW", vlasništva dvojice talijanskih i jednog hrvatskog državljana. Njihova ukupna cijena se procjenjuje na 120.000 kuna.

Policija je posumnjala da su ti motocikli namijenjeni ilegalnom tržištu Srbije te su pojačali aktivnosti na istočnoj granici Hrvatske. Jučer ujutro taj je državljanin Srbije uočen na ilegalnom graničnom prijelazu u blizini malograničnog prijelaza Tovarnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovoj neposrednoj blizini pronađeni su dva motocikla, jedan talijanskog i jedan hrvatskog državljanina.

Djelatnici PU Vukovarsko-srijemske i Primorsko-goranske obavile su kriminalističku obradu nad uhićenim te je danas priveden u istražni centar Županijskog suda u Rijeci pod sumnjom da je sudjelovao u krađi motocikala s još neutvrđenim drugim osobama.

Dva motocikla su vraćena vlasnicima, a za trećim, kao i za preostalim osumnjičenima se još traga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara