Uhićen glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije: Za novac obećavao posao u državnoj službi

Foto: Ilustracija

POLICAJCI iz PU Vukovarsko srijemske uhitili su i sucu priveli glasnogovornika svoje policijske uprave Krunoslava Žgelu, dok je od 31- godišnje K.M. iz Vinkovaca primao 7400 kuna, u zamjenu za zapošljavanje u državnoj službi koje joj je prethodno obećao. Slučaj je Indexu potvrdio zamjenik načelnika PU Vukovarsko- srijemske Ante Zovak, a Žgelu je prijavila upravo K.M. koja mu je dala 1000 eura u kunskoj protuvrijednosti da joj "riješi" posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Policijski službenik i još jedan 49- godišnjak, koji mu je pomogao u izvršenju kaznenog djela, privedeni su na Županijski sud u Vukovaru. Nakon što su ispitani, pušteni su da se brane sa slobode", rekao je Zovak.

Tvrdi da Žgela nije bio prisluškivan i nije htio komentirati navode da je upao u kockarske dugove koje je namjeravao vratiti novcem od obećanog posla. Žgela je kao glasnogovornik najistočnije policijske uprave radio zadnje 3- 4 godine, tamošnji novinari nisu imali primjedbi na njegov rad i bio  je na glasu kao korektan i profesionalan. Zasad je dobio samo suspenziju, a hoće li dobiti otkaz znat će se po okončanju sudskog postupka. Ako se pravomoćno presudi da je kriv, sigurno više neće raditi u MUP-u.

PU vukovarsko- srijemska poznata je po velikom broju slučajeva u kojima posla ima unutarnja kontrola MUP-a. Najbizarnija je afera u kojoj je prošle godine jedan policajac krao čokoladice u vukovarskim trgovinama. Javnosti je poznat i slučaj policajca s graničkog prijelaza Bajakovo koji je od turskih državljana tražio mito, a ovi su sve snimili skrivenom kamerom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara