UCJENJIVAČ IZ KRIM SAPUNICE

Uhićen je Leon Lučić

Uhićen je Leon Lučić
Foto/screenshot: Index/RTL/Google Street View

NAKON 12 dana provedenih u bolnici Leon Lučić je i službeno uhićen. Indexu je iz Ravnateljstva policije potvrđeno da je zagrebačka policija uhitila Lučića zbog iznude i da će ga tijekom dana predati karlovačkoj policiji koja vodi istragu jer se na njihovom području dogodio sukob sa zaprešićkim poduzetnikom u kojem je ovaj bivši policajac i glumac nastradao.

>> Index otkriva: Ovo je specijalac koji je danas uhićen zbog iznude

Aktivni specijalac iz Lučkog i bivši vojni specijalac

Uz Lučića su u iznudi sudjelovali Andrija Vrhovec, aktivni pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, i Darko Purgar, bivši vojni specijalac pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga. 

>> Otkrivamo: Treći uhićeni u slučaju iznude je bivši Tuđmanov specijalac

Tražili 100 tisuća eura

Oni su od poduzetnika M. D.-a tražili 100 tisuća eura prijeteći mu da će ga umiješati u istragu o poreznim prevarama te da će završiti pet godina u zatvoru. Poduzetnik je o svemu obavijestio policiju u Zaprešiću, ali oni su uspjeli uništiti rutinsku akciju uhićenja pri primopredaji novca pa je na nadvožnjaku kod Draganića došlo do sukoba u kojem je Lučić teško ozlijeđen pa je jedno vrijeme čak proveo u induciranoj komi.

>> Priča o ucjenjivaču iz Krim tima postaje sve čudnija. Policija očito mulja 

Baratali autentičnim informacijama iz istrage

Prema Indexovim neslužbenim informacijama, ucjenjivači su baratali autentičnim informacijama iz tajne istrage koje su mogli dobiti samo iz krim policije ili Porezne uprave, no zbog toga još uvijek nitko nije uhićen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara