Uhićen mladić koji je u Splitu bježao policiji, jurnjavu je snimio građanin

Uhićen mladić koji je u Splitu bježao policiji, jurnjavu je snimio građanin
Foto, Video: Čitatelj Indexa

U DRUGOJ policijskoj postaji Split dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je 20. lipnja počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu.

Naime, tog dana u 5.40, tijekom obavljanja redovitih zadaća, policijski službenici su na raskrižju Dubrovačke ulice i Poljičke ceste u Splitu uočili osobno vozilo VW Polo prilikom prolaska raskrižjem dok je na semaforu bilo crveno svjetlo za njegov smjer kretanja, objavila je policija.

Podsjetimo, radi se o jurnjavi koju je snimio jedan građanin sa svog prozora, a objavio ju je Index.

Do jurnjave splitskim ulicama došlo je nakon što je mladić pobjegao policiji.

"Vozilo je zaustavljeno, a tijekom policijskog postupanja vozač je vrijeđao i psovao policijske službenike, nakon čega je pobjegao vozilom.

Bježeći od policije, vozač je kroz više raskrižja prošao dok je za njegov smjer kretanja bilo uključeno crveno svjetlo, ugrožavajući promet, radi čega su policijski službenici odustali od daljnje potjere. Utvrđeno je da se radi o 21-godišnjaku, koji je pronađen 22. lipnja, te priveden u službene prostorije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje", piše policija.

Uz kaznenu prijavu podnesenu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu, doveden je pritvorskom nadzorniku. Osim kaznene prijave, protiv njega je podnesen i Optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.    

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara