UCJENJIVAČ IZ KRIM SAPUNICE

Uhićen specijalac osumnjičen za iznudu, rasplakao se

Uhićen specijalac osumnjičen za iznudu, rasplakao se
Foto: FaH/Google Street View

PRIJE nekoliko minuta uhićen je specijalac iz ATJ Lučko koji je, po svemu sudeći, zajedno s Leonom Lučićem, bivšim policajcem i zvijezdom RTL-ove krim sapunice Krim Tim 2, iznuđivao zaprešićkog poduzetnika.

"Službeno je uhićen nakon prepoznavanja. Rasplakao se", rekao je Indexu izvor blizak istrazi. Doveden je u sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici oko deset sati, a već je jučer dao izjavu u kojoj je porekao sudjelovanje u iznudi.

Zaprešićki poduzetnik M. D., od kojeg je Leon Lučić, bivši policajac i glumac u RTL-ovoj seriji, pokušao iznuditi 100 tisuća eura, jučer je po fotografijama prepoznao aktivnog specijalca iz Antiterorističke jedinice Lučko. Riječ je o A. V. koji je prije nekoliko godina iz vojske prešao u specijalnu policiju, a već je imao problema sa zakonom.

Prepoznao ga po fotografijama

Međutim, istražiteljima nije bilo dovoljno što je poduzetnik specijalca prepoznao po fotografijama, nego su naručili i izradu fotorobota. Specijalca koji im je jučer rekao da se na mjestu sukoba poduzetnika i njegovog prijatelja MMA borca s jedne i Leona Lučića s druge strane našao jer ga je Lučić s nepoznatog broja nazvao da dođe po njega jer mu je automobil u kvaru. Poduzetnik i njegov prijatelj, pak, tvrde da je specijalac pobjegao kada su savladali i pretukli Lučića. 

Htjeli su biti potpuno sigurni

“A. V. nije odmah uhićen. Na kolegiju je jutros zaključeno da žele biti 100 posto sigurni prije nego što uhite specijalca”, rekao je Indexov izvor iznimno dobro upućen u slučaj. Jutros oko 10 sati poduzetnik je došao u sjedište kriminalističke policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici na klasično prepoznavanje počinitelja.

Zbunjuje ih interventni policajac

Istražitelje zbunjuje i signal s mobitela još jednog aktivnog policajca koji je zabilježen na odašiljačima u vrijeme sukoba. Već smo pisali da je riječ o interventnom policajcu, prijatelju zaprešićkog poduzetnika, koji je na nadvožnjak pokraj Draganića došao nakon sukoba. 

Sve organizirao još jedan bivši specijalac?

Cijelom slučaju policija pristupa iznimno oprezno nakon što su njihovi kolege iz zaprešićke policije uprskali akciju uhićenja pri primopredaji novca prepustivši poduzetniku i njegovom prijatelju da se sami nose s ucjenjivačima. Za policijske strukture slučaj je jako neugodan jer ne samo što su uprskali akciju, nego su u ucjenjivanje uključeni bivši i aktivni policajac koji su baratali informacijama koje nikako nisu smjeli imati, a mogli su ih dobiti samo od kolega iz kriminalističke policije. Uz to prema našim informacijama mozak operacije je još jedan bivši specijalac s prilično dobrim vezama u politici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara