Uhićena i sprovedena dvojica hrvatskih državljana osumnjičenih za ubojstvo Nikole Drobnjaka

U SKLOPU kriminalističke obradbe nestanka i ubojstva određena broja hrvatskih državljana srpske nacionalnosti na sisačkom području 1991. i 1992., koju duže vremena provodi sisačkomoslavačka Policijska uprava u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, danas su uhićena i popodne u Istražni centar Županijskog suda u Sisku sprovedena dvojica hrvatskih državljana.

Protiv njih je Županijskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo po čl. 120. Osnovnoga Kaznenog zakona, navodi se u izjavi za javnost Odjela za odnose s javnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

Osnovano se sumnja da su ta dvojica - četrdesetgodišnji hrvatski državljanin, tada kao policijski službenik sisačkog PU-a, i četrdesetsedmogodišnji hrvatski državljanin, tada kao pripadnik pričuvnoga sastava PU-a - 5. travnja 1992. između 17 i 18 sati službenim vozilom marke "puch" dovezli u Blinjski Kut, u predio zvan Pola na desnoj obali Save, Nikolu Drobnjaka. Zatim su ga izveli iz automobila te nakon kraćeg razgovora u nj ispalili više hitaca iz automatske puške, nakon čega je tijelo palo u vodu i ubrzo potonulo, navodi se u izjavi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalistička obrada se nastavlja kako bi se otkrili počinitelji ostalih ratnih zločina u tom razdoblju na sisačkom području, kaže se u izjavi koju je potpisala glasnogovornica Zinka Bardić.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara