UHIP obilježio 4. obljetnicu smrti Franje Tuđmana

U organizaciji Udruge za promicanje hrvatskog identiteta i prosperiteta (UHIP) večeras je u Starogradskoj vijećnici obilježena 4. obljetnica smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Na obljetnici su se, osim obitelji Tuđman, okupili brojni štovatelji pokojnog predsjednika. O njegovim zaslugama za neovisnost i obranu Hrvatske te o utjecaju Tuđmanove politike na suvremenu politiku govorili su predsjednik UHIP-a i sin pokojnog predsjednika Miroslav Tuđman, publicist Ivan Bekavac i ravnatelj Instituta "Ive Pilara" Vlado Šakić.

Navevši da je njegov otac najzaslužnija osoba za samostalnost i međunarodno priznanje Hrvatske, Miroslav Tuđman kritizirao je prošlu koalicijsku vlast da je "negativnim procesom detuđmanizacije sotonizirala sve Tuđmanove zasluge, kriminalizirala Domovinski rat i branitelje te ugrozila nacionalne interese".

"Bivša je vlast svoja stajlišta gradila na boljševičkim nazorima, te pokušala kritikom Franje Tuđmana, bez uporišta u javnosti i politici, medijskom proizvodnjom stvoriti virtualnu realnost", rekao je Tuđman.

Bivšu vlast optužio je za "dodvoravanje stranim moćnicima i političkim tutorima do razine samoponiženja, a kriminaliziranjem Domovinskog rata dovela je do gubitka nade, ponosa i pobjedničkog duha hrvatskog naroda".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazivši zadovoljstvo što je stranka koju je utemeljio njegov otac osvojila vlast na prošlim izborima, Miroslav Tuđman kritizirao je i HDZ, ponajprije zato što njegovo vodstvo nije pristalo na stvaranje široke desne koalicije, koja bi, tvrdi, omogućila stvaranje čvrste vlasti.

"Umjesto realne pobjede desne opcije HDZ nije dobio vlast, nego samo priliku da sastavi vlast i to s onima s kojima se nije slagao dok je bio u oporbi. Pozdravljam promjenu vlasti, ali se bojim neizvjesnosti koliko će nova vlast biti čvrsta i koliko će se održati", dodao je.

Tuđman je najavio da će vijećnici HIP-a, stranke kojoj je predsjednik, u Zagrebačkoj skupštini predložiti da se Franji Tuđmanu podigne spomenik na Rooseveltovu trgu pred Muzejom "Mimarom".

O Tuđmanu kao karizmatičnu vođi hrvatskog naroda govorili su Bekavac i Šakić, istaknuvši kako je sve što je činio činio za boljitak svoga naroda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara