Uhvaćen norveški manijak koji je seksualno zlostavljao više od 300 dječaka

Uhvaćen norveški manijak koji je seksualno zlostavljao više od 300 dječaka
Slika je ilustrativna, nema veze s događajima u tekstu Screenshot: YouTube

KAKO javlja Guardian, jedan 26-godišnji Norvežanin optužen je od strane nadležnih organa za seksualne delikte u koje je uključeno više od 300 dječaka i mladića, što predstavlja najveći slučaj ove vrste u norveškoj povijesti.

Neimenovani 26-godišnjak, koji navodno radi kao nogometni sudac, tijekom godina je preko interneta, većinom koristeći Snapchat, stupio u kontakt sa stotinama dječaka i mladića, većinom starim između 13 i 16 godina, ali je među njima bilo i 9-godišnjaka, te im se predstavljao kao njihova vršnjakinja. Dječake je uz obećanje seksa uspio nagovoriti da se preko videochata upuste u seksualne aktivnosti, koje je onda snimao. Te snimke bi im pak naknadno slao i ucjenjivao ih da će ih objaviti na internetu ako ne nastave slati mu nove snimke seksualnog sadržaja.

Na kompjuteru mu pronašli više od 16 tisuća seksualnih snimaka dječaka

Policija iz Osla je nakon dvogodišnje istrage uspjela locirati osumnjičenog, te je na njegovom kompjuteru našla čak 16 463 takve snimke s dječacima i mladićima iz Norveške, ali i Danske i Švedske. 26-godišnjak je optužen za seksualno zlostavljanje, ali u nekim slučajevima i za silovanje jer je nekoliko svojih žrtava ucijenio da se osobnu susretnu i seksualno iskoristio.

Sve to se događalo između 2011. i 2016. godine, a optuženi je, prema izjavi svoje odvjetnice, “priznao činjenice” i izrazio žaljenje. Suđenje bi se trebalo održati početkom sljedeće godine.

Državni odvjetnik Guro Hansson Bull je za norveške medije izjavio kako je riječ o najvećem slučaju te vrste u norveškoj povijesti i naglasio da su se samo dvije žrtve od njih više stotina obratile policiji. Jedan dječak je nakon dužeg zlostavljanja skupio hrabrost ispričati sve svojoj majci, a u slučaju drugoga je majka sama otkrila što se događa te sve prijavila policiji. “To pokazuje koliko je teško mladim ljudima govoriti o zlostavljanju te vrste”, naglasio je norveški državni odvjetnik.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara