Ukradeni BMW-i X5 prodaju se u Iraku i Rusiji

VAL KRAĐA skupocjenih terenaca u porastu je od travnja ove godine, a načini na koji se kradu i gdje završavaju, policija sve više otkriva.

Nakon krađe lopovi vozila tajnim kanalima preko Bugarske i Turske voze u Irak i Rusiju gdje ih prodaju po puno većoj cijeni nego da ih prodaju na Balkanu s prekucanim brojem šasije.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Irak i Rusija raj su za automafiju. Interpol tamo nema ingerencije, jer ako se i otkrije da je kupac kupio ukradeno vozilo, vozilo koje je kupljeno na legalan način ostaje na teritoriju te zemlje.

Ovo je potvrdio Vasilije Simić, šef grupe za suzbijanje krađe motornih vozila u novosadskom SUP-u, koji je nedavno sudjelovao u akciji hvatanja kradljivca automobila u garaži u Novom Sadu.

Kriminalci su tada uhvaćeni dok su pokušavali zamijeniti volane na ukradenim X5-cama.

"Već duže vrijeme kontroliramo sve iznajmljene garaže u gradu, pogotovo one koje nemaju signal za GPRS sustav jer su one omiljene kradljivcima vozila. Satelitom ih se tako ne može locirati, a banda u tom vremenu u garaži demontira sve i krene dalje." - kazao je Simić listu.

U garaži u kojoj su pronađeni BMW-i ove je godine bilo 20-ak skupocjenih automobila, a stanari su potvrdili kako u garažu stalno ulaze skupocjeni automobili sa stranim registarskim tablicama.

U akciji je pronađena i najmodernija oprema za krađu automobila, vrijedna 12 tisuća eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara