UKRAJINA: JUŠČENKO I JANUKOVIČ U DRUGOM KRUGU - IZLAZNE ANKETE

Prvi čovjek ukrajinske oporbe Viktor Juščenko i aktualni premijer Viktor Janukovič naći će se u drugom krugu ukrajinskih predsjedničkih izbora, pokazale su u nedjelju izlazne ankete objavljene nakon zatvaranja birališta, čije podatke prenose svjetske agencije.

Izlazne ankete provele su tri različite organizacije, koje navode različite podatke o postotku dobivenih glasova. U anketi ukrajinskog istraživačkog instituta u kojoj su se birači morali identificirati, Juščenko dobiva 42, a Janukovič 40 posto glasova. U drugom ukrajinskom ispitivanju, koje je bilo anonimno, a proveo ga je prooborbeni institut Razumkov razlika je bitno veća - Juščenku 45, a Janukoviču 37 posto glasova, javlja Reuters.

U istraživanju ruskog instituta koji djeluje u Ukrajini situacija je obrnuta, kandidat vladajuće stranke Janukovič dobiva 43, a Juščenko 39 posto glasova, piše francuski AFP

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvjesno je, međutim, javljaju svjetske agencije, da nitko od dvojice glavnih, od ukupno 24 kandidata, nije dobio više od 50 posto glasova i da će se proreformski i prozapadno orijentirani Viktor Juščenko (50) i aktualni premijer Viktor Jankuovič (54), kojega je za svoga nasljednika izabrao dosadašnji predsjednik Leonid Kučma i koji ima rusku potporu, ogledati u drugom krugu izbora 14. studenoga.

Prvi službeni rezultati očekuju se u ponedjeljak ujutro.

(Hina) xdj ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara