Ulaga-Valić: Emisija o DružbAdriji nije prikazana zbog bolesti autorice

GLAVNA urednica Hrvatske televizije (HTV) Jasna Ulaga Valić izjavila je danas da emisija ´Priča u priči´ o projektu DružbAdria, odnosno opasnosti tankerskog prijevoza nafte za okoliš, nije prikazana zbog bolesti autorice emisije, a ne cenzure kao što tvrdi ekološka udruga Eko Kvarner.

Emisija o projektu DružbAdria trebala je biti prikazana jučer. Uoči termina prikazivanja najavljena je kratkim insertom, no umjesto nje pojavila se emisija o Hrvatskoj bratskoj zajednici.

U priopćenju glavne urednice HTV-a Jasne Ulage Valić i urednika Programa za kulturu, znanost i obrazovanje Domagoja Burića tvrdi se da emisija nije emitirana jer ju vanjska suradnica Kornelija Benyovsky nije dovršila zbog ozljede glave i bolovanja.

Burić je Hini kazao da će emisija biti prikazana čim je autorica dovrši, te da će o terminu prikazivanja javnost biti na vrijeme obaviještena.

Tvrdnje Eko Kvarnera iz Omišlja u jučerašnjem priopćenju da je riječ o ´gušenju medijskih sloboda´, glavna urednica HTV-a smatra klevetom zbog koje najavljuje sudsku tužbu.

´Za lažno, nepravedno i nekorektno prozivanje uredništva za ´gušenje javne riječi´, te uvrede i klevete izrečene u medijima pokrenut ćemo sudski spor´, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara