"Umirovljenici zajedno" oprali Hrelju i Čačića: Na muci branitelja žele ušićariti poene

"Umirovljenici zajedno" oprali Hrelju i Čačića: Na muci branitelja žele ušićariti poene

Foto: Boris Kovačev / Cropix

BLOK umirovljenici zajedno smatra da su krajnje licemjerne izjave predsjednika HNS-a i HSU-u, Radimira Čačića i Silvana Hrelje, o brizi za umirovljenike.

"Čačić se po priči iskazao gradnjom Doma umirovljenika u Medarevu kod Dubrovnika uzevši 20 milijuna DEM, a da ga nikada nije izgradio, dočim je Hrelja 'borac protiv povlaštenih mirovina' po onoj sebi sve, a drugima kako bude, žurno sklopio savez s HNS-om i 'Kukuriku koalicijom' samo da bi se domogao baš te povlaštene koju trećim mandatom ostvaruje doslovno odmah, dakle prije navršene 65. godine do koje svi ostali smrtnici trebaju raditi", pišu u priopćenju iz Bloka umirovljenici zajedno.

Protiv svih oblika povlaštenih mirovina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodaju kako je potrebno zaštititi "najugroženiju socijalnu kategoriju" umirovljenike koji već 20 godina podnose teret svih dosadašnjih "promašaja vladajućih". "Koalicija BUZ je posebno jasno dala naglasak da smo apsolutno protiv svih oblika povlaštenih mirovina nastalih kao produkt neprimjereno stvorenih povlastica onima koji nerijetko u svojoj radnoj knjižici nemaju ni dana 'radnog staža' izuzev onog u političkim vodama što je nekima bilo dovoljno za mirovine i do pet, šest, pa i više puta iznad prosječne mirovine stotina tisuća onih koji su je zaslužili punim radnim stažem od 40 godina za što smo kazali da se ne smije vezivati i uz 65 godina životne dobi", pišu iz BUZ-a i dodaju kako su to rekli i predsjedniku Ivi Josipoviću.

"No javno pitamo tko je to do sada priječio Josipovića, Hrelju, Čačića i ostale umirovljeničke dušobrižnike da se i kao saborski zastupnici u ime svojih stranaka ili vladajućih koalicija u kojima su bili nisu izborili za ukidanje povlaštenih mirovina", kažu iz Bloka umirovljenici zajedno. Dodaju kako ne žele ulaziti u raspravu o opravdanosti i potrebi da se branitelji dodatno zaštite Ustavnim zakonom, "no to svakako nije niti može biti razlog ili izlika ruganju Hrelje i Čačića svim umirovljenicima čija bi tobože prava također trebalo zaštiti Ustavom bez obzira na činjenicu da smo njime već definirani i kao socijalna država".

Na muci branitelja pokušavaju ušićariti jeftine političke poene

"Taj proziran i prizeman pokušaj da se na muci hrvatskih branitelja pokuša ušićariti poneki jeftini politički poen je krajnje degutantan, gadljiviji čak i od jeftina podilaženja raznih politikanata hrvatskim generalima, haškim uznicima, da se ulicama i trgovima daju njihova imena čime u stvari kazuju kako su ih već žive sahranili", pišu iz BUZ-a i zaključuju s riječima "jadno da jadnije ne može biti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara