"Umirovljenici zajedno" protiv SDP-a i HDZ-a

Ilustracija: ash.com.hr

ČELNICI bloka "Umirovljenici zajedno" danas su pred SDP-om na Iblerovom trgu izjavili da su HDZ i SDP izdali dostojanstvo hrvatskih umirovljenika te prvima poručili da ode s vlasti, a SDP-u da nju ne dolazi.

Koordinator bloka i predsjednik ASH Zlatko Klarić izjavio je kako Hrvatska nema oporbu nego se ona stvara na ulici pa je pozvao umirovljenike da se odazovu na prosvjedni skup 23. ožujka u 11 sati na Trgu žrtava fašizma. Ranije su čelnici bloka najavili da na tom prosvjedu očekuju 50.000 ljudi.

"Umirovljenici su glasali za promjene 2000. ali nas je SDP razočarao, a posebno tadašnji ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović kada je izjavio da država umirovljenicima ne duguje ništa. Ustavni sud je zatim donio odluku o dugu ali je on bio krivo izračunat, na nepravedni način vraćan te je bio osnovan fond u kojemu nije bilo novca", rekao je predsjednik Stranke umirovljenika Hrvatske Franjo Markanović.

Blok "Umirovljenici zajedno" čine Stranka umirovljenika Hrvatske - Blok Umirovljenici zajedno, Splitska stranka umirovljenika i Akcija socijaldemokrata Hrvatske. Blok na izbore namjerava izaći samostalno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara