Umjesto da je u zatvoru, "Daruvarac" se zabavljao na koncertu Mile Kitića

Umjesto da je u zatvoru, "Daruvarac" se zabavljao na koncertu Mile Kitića
Foto: Dnevna doza sinjskih kafića

DARKO KOVAČEVIĆ DARUVARAC na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G., a 10. veljače pušten je na slobodu.

Budući da je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, do pravomoćnosti presude u pritvoru je mogao ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora, što je isteklo 10. veljače pa je on izašao na slobodu. I to bez ikakvih mjera opreza - može se približiti djevojci koju je pretukao te napustiti Hrvatsku.

Zasad nije napustio Hrvatsku, već se zabavlja po klubovima. Tako je danas na Instagram stranici "dnevna doza sinjskih kafića" objavljena njegova fotografija s jučerašnjeg koncerta folk pjevača Mile Kitića u sinjskom klubu.

Slučaj koji je Hrvatsku digao na noge

Tridesetjednogodišnji Darko Kovačević, zvani "Daruvarac", koji je pretukao 18-godišnjakinju u zadarskom kafiću, bio je optužen za prijetnju i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki, ali je pušten na slobodu 14. prosinca nakon što se njegovi branitelji nisu pojavili na ročištu na Općinskom sudu pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.

Uz ispriku žrtvama nasilja, sutkinja je odgodila početak suđenja za 9. siječnja zbog izostanka njegova odvjetnika i roka u kojemu mu se novi odvjetnik, dodijeljen po službenoj dužnosti, mora pripremiti za taj slučaj. Državni odvjetnik Igor Vulić zatražio je mjere opreza, privremeno oduzimanje osobne iskaznice i putovnice te zabranu prilaska žrtvama i napuštanja prebivališta. O svemu se tada priopćenjem oglasio i Općinski sud u Zadru i naveo kronologiju događaja od uhićenja Darka Kovačevića kao i da je izvanraspravno vijeće donijelo odluku o mjerama opreza. 10. siječnja opet je odveden u pritvor, iz kojega je izašao 10. veljače te će na slobodi biti do pravomoćnosti presude.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara