Umjesto Ive Banca, stradao Tonči Tadić

Umjesto Ive Banca, stradao Tonči Tadić

SABORSKI odbor za financije i državni proračun apostrofirao je zastupnika Tončija Tadića kao jedinog moralnog i društvenog krivca u trošenju proračunskog novca! Naime, taj saborski odbor raspravljao je danas o nalazu državne revizije o trošenju proračunskog novca i poslovanju nezavisnih zastupnika i političkih stranaka u prošloj godini, a tijekom sjednice umjesto poslovanja zastupnika Ive Banca, Jana Adama ili pak Slavena Letice, Tadić se nenadano našao "na tapetu".

Zadovoljni i HDZ i SDP

Naime, odbor je zamjerio Tadiću kako nije jasno prikazao podatke kako je i u što je potrošio 79.000 proračunskih kuna! No, unatoč medijskim napisima o nalazu revizije koji je pokazao kako je Banac sam sebi  iznajmljivao prostor, dok se Letica bavio fantomskim udrugama, a Jane Adam naširoko kupovao bijelu i inu tehniku, članovi Odbora iskazali su neizmjerno zadovoljstvo prikaznim izvještajem ne spomenuvši te slučajeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo biti zadovoljni jer su svi prihvatili nalaze te na koncu i reagirali na naloge revizije", kazao je sasvim mirno HDZ-ov čelnik Odbora Goran Marić dodajući kako je tek društveno neprihvatljivo ponašanje Tadića koje "šteti ugledu institucije saborskog zastupnika". Zanimljivo je kako je u ovom slučaju na istoj liniji bio i SDP budući da je članica odbora Nadica Jelaš ustvrdila kako su nalazi bolji od očekivanih.

Odbor je na koncu nalazu Državne revizije dao pozitivnu ocjenu.

M.M.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara