Umrla indonezijska beba rođena s dvije glave

DVA TJEDNA stara indonezijska djevojčica rođena s dvije glave umrla je u utorak nekoliko sati nakon što se njezino zdravstveno stanje počelo pogoršavati.

Diah Purwanti, glasnogovornik privatne bolnice Pelni u Džakarti potvrdio je da je dijete nazvano Syfitri umrlo nakon što se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo.

"Dali smo sve od sebe, ali nismo uspjeli spasiti joj život", rekao je Sri Rahmani, glavni upravitelj bolnice, za portal Detik.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijete je bilo krajnje rijedak oblik sraštenih blizanaca zvanih dicefalni blizanac, oblik u kojem dijete ima dvije glave, dvije hrptene moždine, dvije ruke i noge, ali dijeli zajedničke unutarnje organe.

Nakon poroda carskim rezom 8. kolovoza, liječnici su koristili umjetni respirator kako bi djevojčici osigurali dovoljno kisika koji je iz jednog njezinog srca odlazilo u dvije glave.

Isprva su liječnici kazali da djetetovi organi normalno funkcioniraju, ali su drugi članovi ekipe izrazili zabrinutost mogućim komplikacijama zbog djetetovog složenog tjelesnog stanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara