Uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava na kninskom poligonu

SLUŽBENICI Protueksplozijskog odjela Ravnateljstva policije danas su na poligonu "Crvena zemlja" nedaleko od Knina uništili minskoeksplozivna i neeksplodirana ubojita sredstva, koja su tijekom redovitih akcija prikupljena na području sisačkomoslavačke, koprivničkokriževačke i virovitičkopodravske policijske uprave.

Većina danas uništenog oružja, doznajemo od Zlatka Sekačića iz Protueksplozijskog odjela Ravnateljstva policije, prikupljena je tijekom akcije MUP-a "Zbogom oružje" u kojoj su do 31. prosinca 2002. građani mogli bez sankcija predati oružje i minsko-eksplozivne naprave koje su ilegalno posjedovali.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je danas uništeno 800 ručnih bombi, 40 tisuća komada raznog streljiva, 106 trenutnih tromblonskih mina, 86 granata različitog kalibra, 28 tromblonskih kumulativnih mina, devet minobacačkih mina, sedam zolja, 12 tromblonskih dimnih mina, osam tromblonskih osvjetljavajućih mina, kao i 30 kilograma raznog eksploziva.

Tijekom poslijepodneva na tom poligonu na Dinari službenici Protueksplozijske zaštite PU sisačko-moslavačke, zajedno s djelatnicima Protueksplozijskog odjela Ravnateljstva policije, uništili su i avionsku bombu FAB 250 koja je pronađena na području Sisačko-moslavačke županije još 1998. godine. Riječ je o bombi za koju se pretpostavlja da je zaostala iz Domovinskog rata, a bio je problem gdje ju uništiti, pa je bila pohranjena u skladištu tamošnje policije dok se o tome nije odlučilo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara