UN-ov izaslanik: Asad je ispunio svoja obećanja

UNov izaslanik izjavio je u utorak da je sirijski predsjednik "ispunio svoja obećanja", pošto je posjetio sjedište sirijskih obavještajnih služba u Bejrutu koje je evakuirano 16. ožujka u sklopu povlačenja sirijske vojske iz libanonske prijestolnice i okolice.

"Želim istaknuti da je predsjednik Bašar al-Asad ispunio obećanje koje mi je dao da će zatvoriti glavni stožer, u što sam se uvjerio vlastitim očima", izjavio je za tisak Terje Roed-Larsen.

Dodao je da njegov posjet "tom važnom simbolu nazočnosti sirijskih obavještajaca u Libanonu" nije bio "službena inspekcija".

"Nakon mog odlaska, ekipa UN-a posjetit će više položaja", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugog dana posjeta Libanonu Roed-Larsen se sastao se libanonskim dužnosnicima- ministrom unutarnjih poslova vlade Omara Karamea u ostavci Sulejmanom Frangieom i glavnim direktorom Opće sigurnosti, generalom Jamilom Sayyedom, kako navodi službena libanonska novinska agencija ANI.

Roed-Larsen u srijedu treba obaviti provjeru još nekih sirijskih uporišta evakuiranih na obalu sjeverno od Beiruta, kako navodi UN-ov predstavnik za tisak.

(Hina) xvrad ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara