Upala na krštenje i skalpelom prerezala sliku na oltaru jer ju je "kao vjernicu vrijeđao motiv slike"

KRŠTENJE djeteta u crkvi Marije kraljice Apostola u Zaprešiću jučer je nakratko prekinula 45-godišnja žena koja je pred šokiranim roditeljima, kumovima, uzvanicima i župnikom prišla oltaru, popela se na stolicu i skalpelom prerezala sliku Marije kraljice Apostola, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Žena je nakon uhićenja, kako se neslužbeno doznaje, policajcima izjavila da ju je kao vjernicu vrijeđao motiv slike i umjetnički pristup autora. Riječ je o ulju na platnu akademskog slikara Ante Žaje.

U policiji kažu da je žena u crkvu ušla oko 18:20 sati za vrijeme dok je župnik pred desetak nazočnih krstio dijete. Ne obazirući se na to, prišla je oltaru, popela se na stolicu, pa na podest te skalpelom prerezala donji dio sakralne slike Marije kraljice Apostola. Nakon toga je izašla iz crkve ostavivši za sobom zbunjene i šokirane uzvanike i župnika.

Nekoliko sati kasnije policajci su ženu pronašli na adresi stanovanja u Zaprešiću i doveli ju u službene prostorije na kriminalističku obradu.

U zagrebačkoj policiji kažu da 45-godišnjakinja do sada nije bila evidentirana po izgredima ili kaznenim djelima. Protiv nje je najavljeno podnošenje posebnog izvješća zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela uništenja tuđe stvari.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara