upitno odlaganje makarskog smeća i na novoj lokaciji

Predstavnike grada Makarske u današnjem obilasku Kamenih vrata, nove privremene lokacije odlagališta smeća dogovorene na jučerašnjem sastanku županijskog Ekostožera i predstavnika općina i gradova Makarskog primorja, prosvjedom su spriječili mještani obližnjih mjesta Gornjih Igrana, Brikve, Dugih Njiva i okolnih zaseoka.

Lokalitet Kamena vrata sedam je kilometara udaljen od bivšeg odlagališta smeća Donja gora na Biokovu, zatvorenog potkraj listopada prošle godine. Kamena vrata su smještena između Gornjih Igrana i Brikve, na granici između općine Vrgorac i grada Makarske i još su 1986. prostornim planom bila predviđena za odlagalište komunalnog otpada. Nalaze se izvan prostora Parka prirode Biokovo.

Dio današnjih prosvjednika ostao je dežurati na predjelu Kamena vrata, a nove veće prosvjede najavili su u sljedeća dva dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makarski gradonačelnik Ante Novak za novonastalu situaciju na Biokovu rekao je kako je sada na potezu Ekostožer koji je obećao da će jučerašnju odluku provesti u djelo. Pročelnik odjela za gospodarstvo grada Mladen Milunović dodaje kako pomaka oko rješavanja odlaganja smeća nema pa odluka Ekostožera za sada nema ni učinka.

Na makarskom gradskom predjelu Volicija na otvorenom skladišnom prostoru Agrokora privremeno se odlaže i mrežama osigurava gradski komunalni otpad, doznaje se od Željka Bagarića, direktora makarskog komunalnog poduzeća. Tamo je deponirano više od 300 prostornih metara. Preostalo je mjesta još samo za dva dana odlaganja pa se dugoročnije rješenje višemjesečnog problema grada zasad ne vidi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara