Upitno pokretanje dijaloga Priština-Beograd 1. travnja

DIJALOG između Prištine i Beograda najvjerojatnije se neće nastaviti 1. travnja, kako je prije najavljivano, doznaje se u utorak u Prištini od dužnosnika UNMIK-a i kosovske vlade.

Voditelj Odjela UNMIK-a za informiranje Hua Jiang izjavio je kako nije određen datum sastanka te da se još ne zna kada će se nastaviti dijalog izaslanstava Prištine i Beograda.

"Ipak, dijalog s Beogradom treba se nastaviti i on je jedan od standarda koje treba ispuniti", rekao je Hua Jiang istaknuvši kako je UNMIK zainteresiran za nastavak toga procesa. On je kazao kako Beograd nije poslao nikakvu službenu obavijest o odbijanju dijaloga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo dobili nikakav poziv niti bilo kakve informacije o nastavku dijaloga za 1. travnja. S obzirom na to ne vjerujem da će se dijalog nastaviti 1. travnja", izjavila je Pranvera Dobruna, koordinatorica kosovske Vlade u radnoj skupini za energetiku.

Dijalog s Beogradom, koji je praktično započeo 4. ožujka u Prištini, na dan koji je označio drugu obljetnicu konstituiranja središnjih kosovskih institucija, ocijenjen je kao jedan od važnijih koraka i jedan je od osam standarda koje je postavila međunarodna zajednica. Proces pregovaranja trebao bi se nastaviti na razini radnih skupina za pitanje energetike.

Do sada su u Prištini sastale međuvladine radne skupine Prištine i Beograda za pitanje energetike i nestalih osoba, dok dijalog dviju drugih radnih skupina za telekomunikacije i za povratak raseljenih nije održan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara