Upitno snižavanje cijena roaminga u EU

Upitno snižavanje cijena roaminga u EU

EUROPSKA komisija razvodnila je planove o smanjivanju pristojbi za uslugu "roaminga" u mobilnoj telefoniji nakon što se suočila sa snažnim otporom operatera i pojedinih visokih europskih dužnosnika, izvijestili su u utorak europski mediji.

Povjerenica EU za informatičko društvo i medije Viviane Reding zatražit će u srijedu od ostalih članova Europske komisije da službeno odobre njezin plan, piše londonski The Financial Times.

Pritom je Reding odustala od pojedinih prijedloga, prihvativši zahtjev da se usprkos regulaciji cijena mobilnim operaterima omogući da klijentima naplaćuju prijem poziva tijekom boravka u drugim članicama EU, piše FT.

U izvješću lista navodi se i da će smanjivanje pristojbi koje potrošači plaćaju za pozive upućene tijekom boravka u drugoj članici EU biti odgođeno za šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko u uredu povjerenice Reding nije mogao komentirati to izvješće FT-a.

Upućeni izvori već su napominjali da je Reding izložena snažnom pritisku da prihvati spomenute dvije izmjene prvobitnih planova.

U očekivanju novih propisa veliki operateri poput Vodafonea i Deutsche Telekoma već su objavili planove o smanjivanju pristojbi za uslugu roaminga.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara