Upozorenje roditeljima u Konavlima: Odmah uklonite necijepljenu djecu iz vrtića

Upozorenje roditeljima u Konavlima: Odmah uklonite necijepljenu djecu iz vrtića
Foto: FaH

OPĆINA Konavle na svojim je stranicama izdala obavijest roditeljima koji nisu cijepili svoju djecu.

"Po naputku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, svi roditelji čija djeca starija od godinu dana nisu cijepljenja protiv ospica moraju ih udaljiti iz konavoskih vrtića", stoji u obavijesti.

>> Ugledni epidemiolog za Index: Ovo je epidemija, a tek ako ospice uđu u vrtiće...

>> Preporuka se pretvorila u zabranu: Ne šaljite necijepljenu djecu u vrtiće!

"Molimo sve roditelje da odmah iz vrtića udalje djecu koja nisu cijepljena"

Podsjetimo, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije jučer je zatražio od dječjih vrtića da ne dozvole djeci koja nisu cijepljena protiv ospica dolazak u vrtić. Danas su na isti način reagirali u Konavlima.

"Sukladno dopisu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti, Referentnog centra za epidemiologiju Ministarstva zdravstva, u svrhu mjera za sprečavanje i suzbijanje ospica u dječjim vrtićima Dubrovačko-neretvanske županije molimo sve roditelje/skrbnike i/ili posvojitelje djece starije od godinu dana koja nisu cijepljena protiv ospica i djeca koja imaju kontraindikacije za cijepljenje da odmah udalje djecu iz vrtića", stoji u objavi Općine Konavle.

Dr. Kaić: "Da, naravno da je to epidemija"

Od 25. svibnja do 10. lipnja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ospicama se zarazilo 12 osoba.

"Da, naravno da je to epidemija. Imamo 10-ak povezanih slučajeva, a već dva ili tri povezana slučaja mogu se smatrati epidemijom. Radi se o epidemiji jer prije ovoga nismo imali ospice, negdje drugdje to ne bi bila epidemija, ali kod nas jest", rekao je ugledni hrvatski epidemiolog dr. Bernard Kaić u razgovoru za Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara