Uprava splitske Željezare najavila da proizvodnja počinje za tjedan dana

PREDSJEDNIK Uprave splitske Željezare u ostavci Jakov Miljak, koji je pod kraj radnog vremena, kad su se radnici prosvjednici povukli s ulaza u tvornicu, došao na svoje radno mjesto s drugim članovima Uprave, izjavio je novinarima kako nema razloga za blokade i prosvjede, jer tvornica počinje proizvodnju za tjedan dana.

Nije točno da Uprava ništa nije činila. Da bi se realizirao odobreni zajam, t.j. obavili svi administrativni poslovi s bankom, treba najmanje mjesec dana, a naše stručne službe radile su vrlo marljivo i postupak je pri kraju, istaknuo je Miljak, procijenivši da će Željezara zajmom raspolagati idući tjedan. Tako će, dodaje, biti stvoreni uvjeti za početak proizvodnje i isplatu plaća radnicima. Čim dignemo zajam, platit ćemo milijun i pedeset tisuća kuna prve rate reprogramirana duga HEP-u za struju i struja će odmah biti uključena, izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je rekao Miljak, potrebna su još dva-tri dana za provjeru cijele opreme jer tvornica nije radila tri mjeseca.

Na upit što je sa zahtjevom radnika da se Uprava opozove odgovorio je član Nadzornog odbora Marinko Teple, rekavši da je već raspisan natječaj za članove nove uprave, da su zaprimljene prve prijave te da mi nova Uprava mogla biti imenovana ovih dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara