Upravno vijeće HZMO-a dalo suglasnost za prodaju dionica četiriju poduzeća

UPRAVNO vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) prihvatilo je zahtjev Hrvatskog fonda za privatizaciju kojim traži suglasnost za prodaju dionica raspisivanjem natječaja za četiri trgovačka društva, priopćio je danas HZMO.

Radi se o hotelu "Park" iz Dubrovnika, hotelu "Mlini" iz Mlina, "Kaštelanskoj rivijeri" iz Kaštela Starog i "Koteksu" iz Splita.

Upravno vijeće odobrilo je ravnatelju HZMO-a raspolaganje sredstvima predviđenim Financijskim planom nabave za 2003. za adaptaciju sistemske dvorane u Zagrebu, u Mihanovićevoj ulici.

Sistemska dvorana posljednji je put adaptirana prije 22 godine zbog čega taj središnji prostor informacijskog sustava HZMO-a, u kojem se nalazi glavno računalo sa svim bazama podataka o aktivnim osiguranicima, umirovljenicima i korisnicima doplatka za djecu, ne zadovoljava tehničke normative.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom bi se investicijom izgradila moderna kompjutorska dvorana, povećala sigurnost podataka i radnika te stvorile pretpostavke za daljnji razvoj informacijskog sustava.

Dana je suglasnost ravnatelju HZMO-a za potpisivanje ugovora o zamjeni dionica iz portfelja Kapitalnog fonda d.d. kojim se zamjenjuje 22.666 redovitih dionica "Sloge" iz Đurđevca, 10.739 redovitih dionica Zagrebačkog elektrotehničkog poduzeća iz Zagreba i 428 redovitih dionica Vinoploda-vinarije iz Šibenika za 1.385 redovitih dionica "Plive" iz Zagreba.

Na temelju prijedloga područnih službi u Bjelovaru, Požegi i Osijeku, Upravno vijeće dalo je prethodnu suglasnost ravnatelj HZMO-a za donošenje odluke o otpisu dužnih doprinosa prema članku 14. Zakona o naplati dospjelih, a nenaplaćenih poreza carina, doprinosa i državnih jamstava i člancima 26. i 27. Pravilnika o imovinsko-pravnim tražbinama.

Upravno vijeće je u provedbi Vladine odluke o rješavanju obveza TEKOP-a iz Pule u stečaju, dalo prethodnu suglasnost za prijenos novčanog potraživanja HZMO-a od 1.427.400 kuna prema TEKOP-u na osnivače Radionice za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, odnosno na Istarsku županiju, Grad Pulu i Savez samostalnih sindikata Hrvatske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara