upravno vijeće prihvatilo osnove preustroja i modernizacije hzmo-a

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) prihvatilo je osnove preustroja i modernizacije HZMOa koje predstavljaju dio projekta ulaganja Svjetske banke u mirovinski sustav Hrvatske, priopćio je danas HZMO.

Zajam Svjetske banke koristit će se za restrukturiranje, preustroj i modernizaciju HZMO-a, a realizirat će se kroz poboljšanje informatičke tehnologije i pružanja usluga javnosti.

Temeljni je cilj preustroja i modernizacije izgraditi Zavod u modernu javnu ustanovu u službi građana, koja je nositelj provedbe mirovinskog osiguranja na temelju generacijske solidarnosti te jamac zakonitosti i najviših standarda ažurnosti i kvalitete poslovanja.

Upravno vijeće primilo je na znanje izvješće Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) o skrbi nad dionicama HZMO-a koje su od 27. srpnja 2000. prenesene na upravljanje HFP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U skladu sa zahtjevom HFP-a kojim traži suglasnost za prodaju dionica u režimu javne dražbe na Zagrebačkoj burzi, Upravno vijeće dalo je suglasnost za prodaju dionica i udjela za dva trgovačka društva - ´IGM´ d.d. Benkovac i ´Podgoru´ d.o.o. Podgora.

Upravno vijeće također je dalo suglasnost za glasovanje na Glavnoj skupštini ´Jasinje´ d.d. Slavonski Brod, i to za pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala i dokapitalizaciju pretvaranjem potraživanja u vlasnički udjel.

Na sjednici Upravnog vijeća usvojeno je redovito financijsko izvješće HZMO-a u razdoblju od siječnja do rujna 2002. i u razdoblju od siječnja do listopada 2002.

Na temelju zaključka Vlade, Upravno vijeće donijelo je odluku o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju HZMO-a za otpis potraživanja Općoj bolnici Zadar. Potraživanja se odnose na dug po osnovi neplaćanja doprinosa za mirovinsko osiguranje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara