URSH izražava žaljenje što je vlada odgodila smanjenje PDV-a

Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) izrazila je danas žaljenje što je HDZova Vlada odgodila ispunjenje ključnog predizbornog obećanja o smanjenju PDVa za razdoblje od godine dana.

Takav potez izaziva sumnju u ispunjavanje ostalih predizbornih obećanja o povećanju socijalnih i egzistencijalnih prava radnika i građana, zbog kojih se HDZ doimao socijalno osjetljiviji od pojedinih političkih stranaka socijaldemokratskog predznaka, kaže se u priopćenju URSH-a.

Sindikat smatra da je prvo trebalo ispitati realne mogućnosti za nadomjestak proračunskih sredstava smanjenih snižavanjem stope PDV-a s 22 na 20 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

URSH zagovara uvođenje snižene stope PDV-a od pet posto za osnovne prehrambene proizvode, dječju odjeću i obuću, kao što su učinile neke zemlje u susjedstvu, te mnoge tranzicijske države.

U priopćenju URSH pozdravlja apel Vlade trgovcima da budu socijalno osjetljiviji i smanje svoje marže, a cijenu kruha vrate na prijašnju. Također pozdravlja odluku o ukidanju radne obveze liječnicima, čime se ispravlja greška i bahatost bivše vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara