Uručene nagrade HGM-a "Ivo Vuljević"

GODIŠNJE nagrade Hrvatske glazbene mladeži "Ivo Vuljević" danas su u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog uručene sopranistici Valentini Fijačko i HGM jazz orkestru Zagreb.

Ta se nagrada 15. godinu uručuje mladim glazbenicima za najistaknutije glazbeno ostvarenje u protekloj godini, a samim činom dodjele započinje Dan dvorane Vatroslava Lisinskog, podsjetila je predsjednica Hrvatske glazbene mladeži Naima Balić.

Nagrada "Ivo Vuljević" za 2003. sastoji se od diplome, novčanog iznosa i koncerta u okviru godišnjeg programa Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Naima Balić podsjetila je i na brojne ugledne domaće glazbenika dobitnike te prestižne nagrade, među kojima su Lovro Pogorelić, Monika Leskovar, Lidija Horvat Dunjko i drugi.

Ocjenjivački sud za dodjelu ovogodišnje nagrade radio je u sastavu Naima Balić, Eva Sedak i Saša Britvić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valentina Fijačko rodila se u Varaždinu, gdje je stekla temeljnu glazbenu naobrazbu. Studij solo pjevanja završila je 2002. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Lidije Horvat Dunjko, gdje je upisala i poslijediplomski studij.

U tijeku studija dobila je više prestižnih nagrada i priznanja, a od rujna 2003. u stalnom je angažmanu u osječkoj operi.

HGM jazz orkestar Zagreb osnovan je 2002. u Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, a na inicijativu mladih jazz glazbenika polaznika Ljetne jazz škole u Grožnjanu.

Od promotivnog nastupa u lipnju te godine, taj je orkestar nastupao s nizom renomiranih jazz glazbenika.

Dirigent i voditelj HGM jazz orkestra Zagreb je Sigi Feigl.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara