USKOK dohvatio atentatore iz Rijeke koje je vodio natporučnik HV-a

USKOK dohvatio atentatore iz Rijeke koje je vodio natporučnik HV-a

ZBOG sumnje da su organizirano djelovali kako bi smaknuli najmanje jednu osobu usred Rijeke, riječki i zagrebački policajci su u okviru USKOK-ove akcije uhitili Ivana Filipovića, umirovljenog natporučnika HV-a i izbornika juniorske boksačke reprezentacije, te još desetak njegovih ortaka.

Kako piše Jutarnji list, predvodnik grupe Filipović uhićen je u vojnom učilištu Petar Zrinski u Zagrebu, tijekom treninga s mladim boksačkim reprezentativcima koji su se pripremali za skoro Svjetsko prvenstvo u Meksiku. Specijalci MUP-a su u dvoranu ušli uz potporu pripadnika vojne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječka policija je mjesecima tajno pratila Filipovićevu grupu koja se bavila reketarenjem, ucjenama, trgovinom oružjem i drogom te prijetnjama smrću. Među osumnjičenicima se navodno nalaze osobe koje su u Rijeci poznate kao redari u noćnim klubovima i kafićima, ali i oni koji su povezani s Filipovićevim boksačkim klubom "Hrvatski sokol", smještenim u sportskom centru u Omladinskoj ulici u Belvedereu.

Filipović je bio na glasu kao ugledni sportaš i vojnik koji je dobio odličje zbog doprinosa u prvoj misiji Hrvatske vojske u Afganistanu. O toj hrvatskoj mirovnoj misiji u Kabulu, gdje je boravio od veljače do kolovoza 2003. napisao je knjigu "Misija Afganistan". Djelo je nastalo temeljem dnevničkih zapisa koje je putem e-maila svakodnevno slao supruzi u Rijeku.

Ig.M.
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara