USKOK podigao optužnicu protiv dva Srbina koji su švercali 255 kila trave

USKOK podigao optužnicu protiv dva Srbina koji su švercali 255 kila trave
Ilustracija: Davor Javorović/PIXSELL

ZBOG sumnje da su u sklopu zločinačkog udruženja organizirali krijumčarenje više od 255 kilograma marihuane, USKOK je na osječkom Županijskom sudu podigao optužnicu protiv dvojice 26-godišnjaka iz Srbije, a za jednog od njih zatražio je produljenje istražnog zatvora, izvijestilo je danas tužiteljstvo.

Okrivljenike tereti da su se od lipnja 2018. do 8. studenog 2018. na međunarodnom graničnom prijelazu Tovarnik u Srbiji i Njemačkoj povezali s više zasad nepoznatih osoba iz Srbije i Njemačke, s ciljem nabave, krijumčarenja i preprodaje većih količina marihuane unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu država EU-a.

Marihuana je bila upakirana u 324 paketa

U ostvarenju tog plana okrivljenici su, od zasad neutvrđenih osoba u Srbiji, nabavili najmanje 255,45 kilograma marihuane, upakirane u 324 paketa, koje su sakrili u preinačen prostor u krovu prikolice teretnog vozila.

Nakon toga je drugookrivljenik, kao zaposlenik tvrtke u čijem je vlasništvu priključno vozilo, s ciljem prikrivanja krijumčarenja droge, dogovorio prijevoz legalnog tereta iz Srbije u Njemačku pa su legalni teret utovarili u teretni prostor prikolice te pribavili carinsku dokumentaciju za legalnu robu.

Potom se prvookrivljenik teretnim vozilom i priključenom prikolicom uputio unaprijed dogovorenom rutom iz Srbije, preko Hrvatske prema Njemačkoj, kako bi drogu isporučio kupcima, ali je 8. studenog 2018. zaustavljen na Međunarodnom graničnom prijelazu Tovarnik, gdje je carinskom graničnom kontrolom i pretragom u krovnoj konstrukciji prikolice pronađena navedena količina marihuane, istaknulo je tužiteljstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara