USKOK podignuo optužnice protiv četvorice Hrvata, prevozili migrante preko granice

USKOK podignuo optužnice protiv četvorice Hrvata, prevozili migrante preko granice
Ilustracija: EPA

USKOK je u srijedu podignuo optužnice protiv četvorice hrvatskih državljana koji su od siječnja preko državne granice u najmanje deset navrata navodno prebacili 48 stranaca, za što su primili najmanje 21.000 eura.

Okrivljenici su uhićeni u srijedu na sisačkom i zagrebačkom području. U akciji u kojoj su sudjelovali Uskok, Pnuskok, Europol i bosanskohercegovačka SIPA, uhićeni su 38-godišnjak, 39-godišnjak, 46-godišnjak i 57-godišnjak.

Prevozili migrante za 500 do 600 eura po osobi

Pretragom njihovih domova i vozila, temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda, pronađeno je više mobitela, SIM kartica raznih operatera, novac, oružje i razna korespondencija.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je prvoosumnjičeni 38-godišnjak s nepoznatim osobama iz Bosne i Hercegovine za 500 do 600 eura po osobi dogovorio ilegalno prevođenje većeg broja stranih državljana iz BiH u Hrvatsku i njihov prijevoz do Zagreba.

Prvoosumnjičeni je za prijevoz stranih državljana angažirao 46-godišnjaka, dok je 39-godišnjaka i 57-godišnjaka angažirao kao prethodnicu u cilju uočavanja i izbjegavanja policijskih ophodnji. Uz to, 39-godišnjak i 57-godišnjak su u jednom navratu angažirani kao vozači stranih državljana.

Uskok je precizirao da je četvorka od 2. do 30. siječnja u deset navrata preko državne granice iz BiH u Hrvatsku prebacila 48 stranih državljana, za što su okrivljeni primili najmanje 21.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara