Grmoja u USKOK-u: U Sabor je stigla anonimna dojava, u njoj stoji da je Ostojić pratio Petrova

Grmoja u USKOK-u: U Sabor je stigla anonimna dojava, u njoj stoji da je Ostojić pratio Petrova

Foto: FAH

TVRDNJE glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje, koji je među ostalim kazao da je PNUSKOK pratio čelnika njegove stranke Božu Petrova, provjerit će i Uskok, izvijestio je taj specijalizirani odjel Državnog odvjetništva.

"Povodom više zaprimljenih upita novinara, a nakon sinoćnjeg gostovanja u emisiji N1 televizije i izjava Nikole Grmoje, odgovaramo kako Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provjerava njegove javno izrečene tvrdnje. Po okončanju navedenih provjera, javnost će biti pravovremeno obaviještena o rezultatima", objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

"Ostojić je dao pratiti Petrova"

U popodnevnim satima glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja stigao je u sjedište USKOK-a na obavijesni razgovor. Kazao je da će reći sve što je već rekao u emisiji.

"Prije desetak dana sam dobio informaciju da je saborskom odboru prijavljen podnesak pod nazivom Politička hobotnica Bože Petrova gdje se u biti kaže da je ministar Ranko Ostojić preko Bertine pratio gospodina Petrova, odnosno njegove kontakte koje je ostvario putem mobitela.

Na taj način je valjda htio vidjeti kakvu će odluku donijeti Petrov. Postojale su i neke sumnjive situacije gdje su neke informacije procurile u javnost i ja sam rekao da imam indicije i da sumnjam da se to događalo. Neka sada institucije odrade svoj posao i neka se utvrdi je li to istina. Ja sam dobio informaciju da je anonimna osoba podnijela podnesak. Dobio sam potvrdu da je to tako. Rekao sam da sumnjam u to da je Ranko Ostojić zloupotrijebio svoj položaj. Nisam rekao da je to sigurno tako niti da imam dokaze.

Ja želim da taj aparat služi borbi protiv korupcije, a ne da služi za političke obračune. Volio bih da se to nije dogodilo. Te indicije nisu utjecale na odluku da ne idemo s SDP-om. Čitao sam u novinama da su i HDZ i SDP pratili Petrova, ja to ne znam, ali to nema nikakve veze s našom odlukom. Ne mogu reći tko mi je rekao te informacije, to sam rekao USKOK i taj čovjek je rekao da će doći dati izjavu. Ja vjerujem toj osobi i sad je potvrđeno da je to prijavljeno. Nije riječ o nekom službeniku niti stranačkoj osobi nego je ta osoba dobila informaciju iz obavještajne zajednice. I ne, to nije Milijan Brkić. Nisu to moje optužbe, stigao je podnesak na saborski odbor", kazao je Grmoja nakon izjave u USKOK-u, prenosi N1.

O navodnom praćenju Petrova obaviješten je i Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Ravnateljstvo policije Grmojine tvrdnje nije željelo komentirati, a tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić za srijedu je najavio konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja izrazio sumnje

Voditeljica saborske službe za odnose s javnošću Marina Buntić Juričić u utorak nije mogla govoriti o detaljima predstavke i imenu osobe koja ju je podnijela nakon konstituirajuće sjednice novog saziva Sabora.

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja je u ponedjeljak, gostujući na televiziji N1, ustvrdio kako Most ima indicije da je PNUSKOK cijelo vrijeme poslijeizbornih pregovora pratio Petrova u akciji koja nigdje nije bila zavedena. Kazao je i da je nezadovoljan i radom SOA-e, koja ga, kaže, podsjeća na "tortu s crvenim i plavim slojevima koji se međusobno prate, a za ključne stvari nemaju ni vremena ni resursa". Na pitanje koji je od tih slojeva pratio Petrova, odgovorio je kako smatra da su to bila oba sloja.

Da je Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost pristigla predstavka vezana uz praćenje Petrova potvrđuje i predsjednik tog odbora u prošlom sazivu Miroslav Tuđman. Upozorava, međutim, da su ovlasti Odbora u nadzoru nad radom policije vrlo ogranićene zbog nedorečenog zakona.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara