USKOK se oglasio o policijskom upadu u Kuščevićevu kuću

USKOK se oglasio o policijskom upadu u Kuščevićevu kuću
Foto: Index/Pixsell/Igor Kralj

USKOK se oglasio o današnjem policijskom upadu u kuću Lovre Kuščevića.

Podsjetimo, jutros je policija započela pretragu Kuščevićeve kuće na Braču koja je, kako doznaje Index, završila u ranim popodnevnim satima. 

Neslužbeno nam je potvrđeno kako je policija upala u Kuščevićevu kuću zbog istrage čiji je krak afera koju je otkrio Index, a riječ je o dodjeli POS-ovih stanova iz 2010. godine. Odluku o dodjeli je donosila Općina dok je načelnik bio Lovro Kuščević. Među 12 dobitnika POS-ovih stanova su bili Kuščevićev šogor Ivica Žuvić te HDZ-ov načelnik Svemir Obilinović. 

USKOK je poslao priopćenje o današnjoj policijskoj akciji na Braču.

Priopćenje USKOK-a

"Povodom brojnih zaprimljenih novinarskih upita vezanih uz medijske objave o pretragama nekretnina na otoku Braču, obavještavamo da se navedeni izvidi provode u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) te uz prethodno pribavljene sudske naloge.

O daljnjem postupanju u ovom predmetu USKOK će odlučiti nakon što se policijskim izvidima osiguraju dokazi i prikupe sve potrebne obavijesti, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena", priopćili su iz USKOK-a,

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara