Uskok traži pritvor: Milković kao direktor Crosca bio na Sanaderovu sastanku oko Fimi-medije

Foto: Boris Kovačev / Cropix

POLICIJSKI istražitelji posjetili su Inu, priopćeno je iz te kompanije uz objašnjenje da se radi o postupku protiv izvršnog direktora Bojana Milkovića. Postupak, tvrde iz Ine, nije povezan s njihovim poslovanjem. "INA, d.d. će u potpunosti surađivati s mjerodavnim organima i osigurati sve potrebne informacije. Nadamo se da će se u postupku dokazati neutemeljenost navoda protiv g. Milkovića", navodi se u priopćenju.

Neslužbeno doznajemo da je Milković uhićen jer ga se tereti za primanje mita. Kaznena djela za koja ga se optužuju navodno datiraju još iz vremena dok je bio predsjednik Crosco-a. Bojan Milković zaposlen je u INA Grupi od 1996. godine, a na poziciju glavnog izvršnog direktora Ine imenovan je 10. lipnja 2009 godine.

Uskok traži istražni zatvor

Uskok je u popodnevnim satima petka izvijestio kako je donesen nalog o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika, navodeći samo inicijale i godišta okrivljenika. Sumnjiči ih se za primanja mita te primanja mita u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprava.

"Osnovano se sumnja da su od 2002. do 2009. godine, u Zagrebu, B.M., kao direktor Sektora u jednom trgovačkom društvu, a kasnije i kao predsjednik Uprave tog trgovačkog društva, i M.P., kao voditelj projekta remonta svih platformi u tom trgovačkom društvu, dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima uvjetovali davanjem mita u iznosu od 5 posto od neto ugovorenog posla, odnosno u drugim slučajevima 10 posto od vrijednosti ukupno izvedenih radova. Odgovorne osobe u trgovačkim društvima od kojih je traženo mito su, kako bi dobile poslove koji su im bili potrebni kako bi mogli nastaviti s poslovanje, i dale tražene iznose.", stoji u Uskokovom propćenju. 

Uskok će protiv dvojice okrivljenika sucu istrage predložiti određivanje istražnog zatvora.

Kako se neslužbeno doznaje M.P. je Miroslav Pacak, nekadašnji voditelj projekta remonta svih platformi Croscoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok ima puno svjedoka

Kako doznaje HTV, Uskok ima puno svjedoka te vrlo opsežnu dokumentaciju protiv Bojana Milkovića. Također, prema njihovim informacijama, u Milkovićevom slučaju pokušala je urigirati i mađarska ambasada, a na tijek istrage protiv Milkovića utjecala je promjena Nadzornog odbora Ine.

U Dnevniku 3 HTV-a gostovao i je jedan riječki poduzetnik čija je tvrtka oštećena za dva milijuna i 400 tisuća kuna. Rekao je kako je za to kriv konzorcij koji je predvodio Milković. Na pitanje urednika Dnevnika je li Milković tražio mito ili na drugi način sugerirao da će tvrtki isplatiti novac koji duguje ako sam dobije dio "kolača", riječki poduzetnik kaže on to ne zna. "Mi smo posao dobili preko natječaja, odradili smo ga kako treba, a novac koji smo zaslužili nikad nismo vidjeli", dodao je poduzetnik rekavši kako je slučaj predao DORH-u.

Milković potpisao ugovor s Fimi medijom

Bojan Milković prisustvovao je poznatom sastanku u Banskim dvorima 4. travnja 2007. godine, na kojemu je Ivo Sanader uz pomoć Mladena Barišića i Ratka Mačeka, 15-orici odabranih "sugerirao" kako bi trebali poslovati s Fimi medijom Nevenke Jurak.

Kako je u kolovozu 2010. godine pisao Business.hr Milković je početkom siječnja 2008. godine potpisao ugovor s Fimi medijom i njenom direktoricom Nevenkom Jurak. Ugovor za emitiranje reportaža na programu Z1 televizije je bio vrijedan 580 tisuća kuna. Prema njihovim informacijama, Crosco koji se inače u oglašavanju ne obraća malim potrošačima, reklamirao se u prosincu 2007. u noćnim terminima na Z1 televiziji, najčešće prije Noćne more Željka Malnara. Emitirano je 14 priloga pod nazivom "Pitajte Crosco".

Također, Crosco je od Fimi medije naručivao i vizitke i to po cijeni od - osam kuna po komadu!

Štern bez komentara

Novi predsjednik Nadzornog odbora Ine Davor Štern ništa nije htio komentirati vezano za uhićenje Milkovića. "Ja sam mjesec dana predsjednik NO-a, i sve što je bilo prije toga ne bih mogao komentirati", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara