Uspjeh Vatrenih dio je predizborne kampanje u BiH. Jasno, koriste ga oba HDZ-a

Uspjeh Vatrenih dio je predizborne kampanje u BiH. Jasno, koriste ga oba HDZ-a
Foto: Hrvoje Jelavić/ Pixsell

USPJEH hrvatskih nogometaša postao je dio predizborne kampanje u Bosni i Hercegovini za parlamentarne izbore u listopadu, a prigodne poruke tom prigodom uputile su hrvatske stranke okupljene oko HDZ-a BiH i konkurentskog HDZ-a 1990.

“Bravo Vatreni”, poruka je na velikom jumbo plakatu na ulazu u Mostaru koju su nakon osvojenog srebra uputili iz Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji okuplja najveći broj hrvatskih stranaka u toj zemlji, a predvodi ih HDZ BiH.

Na plakatu se nalazi i fotografija slavlja hrvatskih nogometaša, među kojima je nekolicina podrijetlom iz Bosne i Hercegovine poput Dejana Lovrena, Matea Kovačića ili izbornika Zlatka Dalića. Sličnu pozadinu iskoristila je i stranka HDZ 1990., koja je, pak, povodom srebra na svome plakatu poručila "Mi smo prvaci".

U Mostaru je zajedničko praćenje finalne utakmice na otvorenome organizirao lokalni HDZ BiH, a poruku potpore hrvatskim nogometašima uputili su zajedničkom fotografijom hrvatski zastupnici u Domu naroda Parlamenta obučeni u dresove hrvatske nogometne vrste.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara