Usprkos rastu broja umrlih parkovi u Novome Sadu puni šetača

Usprkos rastu broja umrlih parkovi u Novome Sadu puni šetača
Foto: Twitter

PACIJENT star 62 godine iz Kikinde preminuo je u nedjelju u Kliničkom centru Vojvodine kao 11. žrtva koronavirusa, no parkovi u Novome Sadu puni su šetača koji ne poštuju mjere ograničenja kretanja.

U Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine trenutačno se liječi 35 oboljelih pacijenata pozitivnih na koronavirus, a njih četvero je priključeno na respirator, objavila je Radio televizija Vojvodine (RTV).

U Vojvodini se prati više od 6000 osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima, rekao je pokrajinski tajnik za zdravstvo Zoran Gojković. Ocijenio je da državne mjere daju rezultate, ali i dalje ima građana koji se ponašaju neodgovorno

Izvijestio je o pripremanju novih bolničkih kreveta.

"Ako dođe do masovnijeg priliva pacijenata, pripremljena je u Novom Sadu privremena bolnica na Sajmu, kapaciteta 1000 kreveta, za pacijente koji imaju lakšu kliničku sliku i koji ne zahtijevaju intenzivniji tretman", rekao je Gojković.

Pozvao je stanovništvo da ostane u svojim domovima i poručio da će u protivnom morati poduzeti još rigoroznije mjere. Težina tih mjera ovisit će o svijesti građana i njihove solidarnosti.

Stanovnici Novog Sada masovno su izašli u parkove, igrališta i na šetališta pored Dunava u subotu poslijepodne zbog čega su kružile policijske ophodnje i opominjale.

"Stanje nije nimalo bezazleno", rekao je gradonačelnik Novog Sada i zapovjednik Gradskog stožera za izvanredne situacije Miloš Vučević.

"Molim sve građane da ozbiljno shvate sve zapovjedi u izvanrednom stanju o ograničenju kretanja jer ako ovako nastavimo, slijedi nam talijanski scenarij, a to nitko ne želi", apelirao je Vučević.

U Srbiji je od nedjelje na snazi zabrana izlaska iz kuća poslije 15 sati, do 5 ujutro, i ona će vrijediti vikendima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara