Utemeljena francusko-rumunjska nagrada Eugene Ionesco

"KNJIŽEVNA nagrada Eugene Ionesco" utemeljena je u prigodi sajma knjiga "Francuska u Bukureštu" u subotu u rumunjskoj prijestolnici, a osnovan je i žiri od dvanaest francuskih i rumunjskih predstavnika, priopćio je u ponedjeljak ured za kulturu pri francuskom veleposlanstvu u Bukureštu.

Nagrada koja bi trebala biti "poticaj suvremenoj rumunjskoj književnosti" utemeljena je u nazočnosti kćeri tog dramatičara Marie-France Ionesco koja će predsjedati žirijem, francuskog pisca Oliviera Rolina i francuskog veleposlanika Philippea Etiennea.

Nagrada Eugene Ionesco za 2003. podijeljena je u pet kategorija: Grand Prix, debitantsko djelo, esej, kazalište i dječja književnost, a dodijelit će se autorima za djelo objavljeno ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznos nagrade još nije utvrđen, a uključuje potporu za promidžbu i prijevod djela u Francuskoj.

Ove će godine nakladnik Editions Trei iz Bukurešta objaviti prijevod romana "Port-Soudan" (dobitnik francuske književne nagrade Femina 1994.) Olivera Rolina.

Uz predsjedateljicu Marie-France Ionesco, žiri za dodjelu nove književne nagrade čine francuski i rumunjski pisci, pjesnici, kritičari i novinari: Dumitru Tepeneag, Dinu Flamand, Bernard Huliat, Irina Mavrodin, Georges Banu, Bujor Nedelcovici, Mihail Gheorghiu, Ilie Constantin, Mircea Iorgulescu, Pierre Drogi i Guy Gofette.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara