Utvrđuju se okolnosti pogibije Antona Turka u sinoćnjoj prometnoj nesreći

KARLOVAČKI Županijski sud pokrenuo je istragu o sinoćnjoj prometnoj nesreći kod Ogulina u kojoj je poginuo 40-godišnji Anton Turk, a lakše ozlijeđen 46godišnji D.Š.

Anton Turk poginuo je sinoć oko 20,45 sati na županijskoj cesti 3254 Jasenak - Ogulin u fiatu pandi, koji je zbog još neutvrđenih razloga sletio s ceste. S njim je u automobilu bio D.Š., koji je lakše ozlijeđen.

Iako je očevid obavljen, još nije utvrđeno tko je vozio automobil, a to bi trebao otkriti istražni sudac karlovačkoga Županijskog suda Mladen Kosijer, koji vodi istragu.

D.Š. tvrdi kako je automobil vozio poginuli Anton Turk.

Nakon nesreće on je, iako samo lakše ozlijeđen, rekao liječniku ogulinske bolnice Igoru Tripalu da se ničega ne sjeća u vezi s prometnom nesrećom, što je, po liječnikovim riječima, moguće u stanju šoka.

Po nalogu suca Kosijera, istragom se nastoji utvrditi tko je upravljao automobilom, te u kojim je okolnostima poginuo Turk. Sudac je dao nalog da se uzmu mikrotragovi sa sjedišta automobila i nalog za obdukciju Antona Turka, koja je danas završena na Odjelu patologije karlovačke Opće bolnice. Rezultati obdukcije bit će poznati u ponedjeljak.

Sudac Kosijer je objasnio da je nalog za obdukciju dao jer tek treba dokazati iskaz D.Š. i utvrditi je li Anton Turk umro zato što je ispao iz automobila, zato što je pregažen, ili je pak uzrok smrti nešto treće.

Prema policijskom izvješću o očevidu, automobil u kojem je poginuo kretao se iz Jasenka prema Ogulinu, te je kod Rekreacijskog centra Kneja u desnom oštrom nepreglednom zavoju zbog neutvrđenih razloga sletio s ceste i udario u zemljani nasip. Vozačeva su se vrata od siline udarca otvorila. Hitna medicinska pomoć utvrdila je na mjestu nesreće da je Turk odmah umro, a D.Š. je pronađen kako lakše ozlijeđen sjedi pokraj automobila.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara