Uz Međunarodni dan muzeja prigodna dopisnica drniškog Gradskog muzeja

U POVODU Međunarodnog dana muzeja drniški Gradski muzej, u suradnji sa šibenskim Društvom filatelista i numizmatičara, izdao je danas prigodnu dopisnicu s natpisom posvećenim caru Vespazijanu i arheološkom lokalitetu Burnum gdje je krajem prošle godine otkriven amfiteatar.

Na dopisnici se nalazi natpis s kamene ploče pronađene prigodom iskapanja južnih vrata te detalj lukova rimskog logora Burnum.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijetki su arheolozi i muzeji koji imaju sreće pronaći ovako jedinstveno otkriće, a upravo je takvu sreću imao drniški Gradski muzej koji vodi ta arheološka istraživanja, stoga smo taj nesvakidašnji događaj obilježili prigodnom dopisnicom, rekao je kustos Muzeja i voditelj istraživanja Joško Zaninović. Istaknuo je kako svakodnevni radovi donose nova iznenađujuća otkrića pa se već sada može reći da je riječ o velebnom izdanju, većem nego što se očekivalo. To potvrđuju i danas otkrivene stube kod sjevernih vrata, koje su se nalazile s obje strane ulaza i vodile do gledališta, dodao je Zaninović.

Uz današnji Međunarodni dan muzeja sve pošiljke, poslane s drniške pošte, imaju poseban žig s likom cara Vespazijana i natpisom "Burnum - arheološka istraživanja", uz datum 18. svibnja .
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara