VIDEO Kolinda u Žrnovnici: Apsolutno nema razloga za ministrovu ostavku, reagirao je emotivno

VIDEO Kolinda u Žrnovnici: Apsolutno nema razloga za ministrovu ostavku, reagirao je emotivno

Foto: Pixsell/Ivo Čagalj

KOLINDA je stigla u Split i Žrnovnicu iz Salzburga.
 
U Splitu se susrela s Blaženkom Bobanom i Androm Krstulovićem Oparom. Počeli su je izvještavati  o stanju na opožarenim područjima. Izvijestili su kako je trenutno dobra situacija. Tu su i predstavnici HEP-a. Ostatak izvještaja nismo mogli pratiti jer je Indexov reporter upućen van prostorije.

Nema prijepora s Krstičevićem

Novinare Indexa zanimalo kako  je došla iz Salzburga.

"Što se tiče leta, išli smo državnim zrakoplovom jer redovne linije su takve da je vrlo komplicirano doći i otići iz Salzburga.Uvijek kad mogu i kad je isplativo, letim redovnim linijama. Što se tiče ministra Krstičevića, s njim nemam nikakvih prijepora. Moja izjava dana s nije bila uperena protiv njega niti protiv OS. Bilo je jednostavno pitanje zašto se nije prije procijenilo da vojska izađe na teren. Vojska ne može izaći sama od sebe", rekla je Kolinda.

"Sad neću upirati prstom čija je odgovornost. Apsolutno nije upereno protiv Krstičevića. Mislim da je on odličan ministar koji jako dobro radi svoj posao, ali u stisci kakva je bila jučer i posebno u vremenskim uvjetima, kad se nisu mogli dići kanaderi, pitala sam se zašto snage vojske nisu pozvane ranije.

U ovom požaru problematičan je element bila raketna baza Žrnovnica koju su pripadnici OS-a branili. Kad je vojska došla na teren, izvrsno je to odradila. Ne bih htjela da se moja današnja izjava tumači kao nešto što je upereno protiv Krstičevića ili OS-a. Mislim da odlično radi posao", rekla je.

Emotivna reakcija


"Jučer su vremenski uvjeti bili iznenađujući za sve. Ono što se mora reći je da su učinjeni nadljudski napori. Pravo je čudo da u ovakvom požaru nije bilo gubitka života. To je za iznimnu pohvalu. Danas Split izgleda puno drukčije nego što je izgledao jučer na fotografijama", rekla je Kolinda.

Vojska je mogla ranije izaći na teren. Konačno ću mišljenje moći dati kad dođem u Split. Žao mi je što je ministar tako emotivno reagirao, ali mislim da je to bila časna reakcija, s obzirom na odgovornost. Sinoć smo imali telefonska, parcijalna i medijska izvješća. Nisam se čula s ministrom. Očekujem da ministar povuče ostavku. Mislim da nema razloga za njegovu ostavku. Nisam prozvala ni njega ni OS.

"Nadam se da će policija otkriti uzorke požara", poručila je iz Splita.

Apsolutno nema razloga za ostavku

Splitsko-dalmatinski župan rekao je kako je otišla posjetiti raketnu bazu u Žrnovnici.

Nakon što je stigla u Žrnovnicu, Indexovoj reporterki rekli su kako neće biti izjava od predsjednice. Kažu kako su izjave već bile u Splitu.

"Moramo istaknuti zahvalnost vatrogascima , GSS-u i svim građanima. Nevjerojatno je kako se brzo uspjelo ugasiti uz ovakve vremenske uvjete. Ostaju ožiljci koji će se još dugo vidjeti, suosjećam s ljudima. Vjerujem da Krstičević neće dati ostavku. Moja izjava nije bila uperena protiv njega i apsolutno nema razloga za ostavku ministra Krstičevića", rekla je Kolinda.

Predsjednica se fotografirala s vatrogascima i ušla natrag u službeni automobil. Otišla je iz Žrnovnice.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara