Milanović na zadnjoj sjednici: "Mi smo preuzeli avion bez kokpita, a danas sve što pogledate je dobro"

Milanović na zadnjoj sjednici: "Mi smo preuzeli avion bez kokpita, a danas sve što pogledate je dobro"

Screenshot: Vlada RH

VLADA premijera Zorana Milanovića danas je održala svoju zadnju sjednicu na kojoj je usvojila i izvješće radu u protekle četiri godine te poduzetim i nepodmirenim obvezama koje ukupno ima 2259 stranica. U njemu se, uz ostalo, mogu naći podaci o stanju obavljenog posla od 2011. do 2015. po 20 ministarstava te državnim uredima i zavodima, izvješća o financijskim i ugovornim obvezama, riješenim i neriješenim predmetima i sudskim sporovima, poslovima u tijeku, pripremljenim zakonskim i podzakonskim aktima, strategijama i ostalim aktima.

Tehnički premijer Zorana Milanović na posljednjoj je sjednici svoje Vlade zahvalio svim ministrima i građanima koji su podržavali rad Vlade te kazao kako sva postignuća u protekle četiri godine govore da su bili narodna Vlada koja budućoj Vladi ostavlja državu u puno boljem stanju od onoga koje su oni zatekli 2011. godine.

Usporedio je stanje koje je u Hrvatskoj zatekla njegova vlada s  avionom koji je bio s praznim kokpitom i izvan kontrole, "u kojem život putnika nije bio ugrožen, ali je bilo jako turbulentno i nesigurno".

"Mi smo tom zrakoplovu vratili letnu konfiguraciju, on je sada na krstarećoj visini i zaustavili smo negativne trendove pada i to velikog pada u 2009. i 2010. Zemlja ponovno ima gospodarski rast i ima pozitvne sve parametre koji uspjeh znače i sve što god pogledate je dobro", rekao je Milanović.

Dodao je da i jedno od posljednjih izvješća EK govori o tome da je indeks poslovnog povjerenja i očekivanja, odnosno poslovna klima u Hrvatskoj, prva ili druga u Europi.

"Hrvatska je danas bolja", poručio je Milanović zahvalivši svima koji su ih podržavali.

"Mi smo zaustavili negativne trendove pada, zemlja ima gospodarski rast i pozitivne sve parametre. Sve što god pogledate je dobro. Čak je i poslovna klima dobra.", rekao je.

"Bilo je stvari koje nismo uspjeli napraviti, poput autocesta. Htjeli smo usvojiti jedan model da građani ne plate 4 milijarde eura kamata, ali nažalost tu su otpori bili veliki. U prostoru slobodarstva, prava manjina i građana, bili smo tvrdi i branili prava slabijih. Branitelje smo uspjeli zaštititi također. Sve je to bila politička borba u kojoj se nekad prelazila granica dobrog ukusa. Puno vam hvala u moje ime, hvala svima koji su nas podržali. Hvala narodu koji nas je podržao u velikom broju i na ovim izborima. Mi ćemo nastaviti raditi da Hrvatska postane - Ljepotica koju ćemo ljubomorno čuvati, koja se sebe neće stidjeti i na kojoj će nam zavidjeti.", kazao je Milanović.

Prvu sjednica bila je 29. prosinca 2011

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Zorana Milanovića prvu je sjednicu održala 29. prosinca 2011. i u četvrtak će održati svoju 272. sjednicu.

Sjednice su sveukupno trajale 218 sati i 55 minuta i na njima je ukupno bilo 5795 točaka dnevnoga reda.

Na Vladin prijedlog Hrvatski sabor donio je 810 zakona, a od toga 277 ih je bilo usklađivanje sa zakonodavstvom Europske unije.

Banski su dvori u četiri godine donijeli 9843 akta, a od tog broja tisuću je bilo zakonskih prijedloga, 674 uredbi,  2733 odluke, 420 prijedloga odluka te 2351 zaključak i 2665 rješenja.

Saboru je Vlada uputila 268 mišljenja, a o njezinom je radu Saboru bilo podneseno pet interpelacija.

Na zastupnička pitanja Banski su dvori odgovorili 374 puta, a Ustavnome sudu uputili su 81 akt te Upravnome sudu 45 akata, navodi se, uz ostalo, u izvješću koje je prva točka sutrašnje sjednice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara