Uznemirujuća snimka: Dupine u Japanu natjerali u plićak pa ih pobili

Uznemirujuća snimka: Dupine u Japanu natjerali u plićak pa ih pobili
Screenshot: Dolphin Project

INTERNETOM kruži mučan video u kojemu se dupini u jatu međusobno tješe prije nego što su japanski lovci na kitove i dupine jedan dio njih zarobili, a ostatak pobili. 

Snimka zabilježena u uvali u blizini Taijija u Japanu prikazuje lovce kako nesretne životinje tjeraju u plićak, gdje su ih zadržali preko noći, da bi sutradan ujutro zadali završni udarac, javlja Unilad

Informacije udruge Dolphin Project 

Američka organizacija za prava životinja Dolphin Project opisala je ponašanje dupina nakon što su se našli u opasnosti: "Iscrpljena i traumatizirana, obitelj dupina isplivala je na površinu kako bi udahnula zrak. Nakon što su lovci na njih bacili mreže, dupini su počeli plivati ukrug, međusobno se dodirujući. Alfa ženka je cijelo vrijeme plivala oko njih, trljajući se o članove svoje obitelji kako bi ih utješila. Lovci su ih ostavili zbijene u uvali cijelu noć bez hrane i skloništa."

Osam dupina odvedeno je u zarobljeništvo, a ostatak je bio ubijen. 

Svjedoci govore kako su dupini koji su posljednji ubijeni "najmanje pružali otpor svojim napadačima, ostavljajući dojam da su se prepustili sudbini". 

Samo jedan u nizu pokolja dupina 

Spomenuta organizacija potvrdila je kako je sezona lova na kitove i dupine u Japanu počela ovaj mjesec i da je "opisani događaj samo jedan u nizu brutalnih pokolja". 

Japanska vlada dopušta lov na dupine svim ribarima koji za nj imaju dozvolu. 

Lovci se koriste taktikom "zvučnog zida" kako bi zbunili životinje i stjerali ih u uvalu, a nakon toga im mrežama blokiraju izlazak iz nje. 

Japanska Udruga ribara svake godine diljem države organizira zarobljavanje ili ubijanje više od 16.000 kitova i dupina. 

Riječ je o tradiciji koja se u Japanu nastavlja unatoč žestokim međunarodnim kritikama. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara