Uznemirujuća snimka iz Kine: Djevojčicu zgazila dva kombija, a nitko joj nije pomogao

Uznemirujuća snimka iz Kine: Djevojčicu zgazila dva kombija, a nitko joj nije pomogao

Foto i video: YouTube

KINU je šokirala snimka na kojoj se vidi kako dvogodišnjakinju gazi kombi i ona leži na cesti, a nitko od prolaznika joj ne priskače u pomoć.

Djevojčicu je u četvrtak u gradu Foshanu pregazio kombi. Nakon što je kombi nastavio voziti, pokraj djevojčice na cesti prolazi nekoliko ljudi i vozila, ali se nitko nije zaustavio. Nekoliko minuta kasnije djevojčicu je pregazio još jedan kombi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na kraju je teško ozlijeđenoj djevojčici pomogla čistačica. Incident je zabilježila sigurnosna kamera, a objavili su ga lokalni mediji. Djevojčica Yue Yue je nakon incidenta prebačena u bolnicu na hitnu operaciju, no u nedjelju je umrla.

Kineski mediji pišu kako je djevojčica lutala kvartom, dok joj je majka otišla po rublje. Vozači oba kombija su uhićeni. Cijeli incident je izazvao bijes komentatora na kineskim društvenim mrežama. "Čak su svinje i psi gori od njih", napisao je jedan od komentatora na blogerskoj stranici Weibo, piše BBC.

"U Kini više nema ljudske etike! Kina stalno 'rastura' nove i nove rekorde", napisao je drugi. No, neki su shvatili dilemu koja se pojavila kod prolaznika koji nisu pomogli. Misle kako su strahovali da će, ukoliko pomognu djevojčici, morati snositi troškove koji bi mogli nastati ili da će ih okriviti za incident.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara