UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Milijune životinja uzgajaju i muče u kavezu: "Zaustavimo to"

UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Milijune životinja uzgajaju i muče u kavezu: "Zaustavimo to"
Screenshot, Video: YouTube

PREKO 170 organizacija diljem Europske unije ujedinilo se u sklopu “End the Cage Age European Citizens” inicijative.

Radi se o inicijativi kojom se pokušava spriječiti uzgajanje i držanje životinja u kavezima diljem Europske unije. 

Na stranici kampanje End The Cage Age navedeno je kako su se udružili u inicijativu Europskih građana te da kako takvi imaju veće šanse da utječu na zakonodavce u EU. 

O čemu se radi?

Cage farming ili uzgajanje životinja u kavezima je praksa u kojoj se svinje, kokoši, zečeve i patke drži zatvorenima u tvornički proizvedenim kavezima za uzgoj životinja. 

Samo u Europi, navodi se na stranici Four Paws, stotine milijuna životinja uzgaja se na ovaj način. 

One su izolirane, drže se u uskom kavezu u kojem provode cijeli život. 

Four Paws jedna je od 170 udruga koja se pridružila ovoj inicijativi. Za svaku zemlju su imali svog predstavnika, a u Hrvatskoj je to bila Udruga pobjede koja vodi osječki Azil.

UPOZORAVAMO DA SU SNIMKE U NASTAVKU TEKSTA UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA

Prikupljanje potpisa

U sklopu inicijative za zabranu uzgoja životinja u kavezima su se proteklih godinu dana prikupljali potpisi građana diljem EU-a. 

End the Cage Age navodi kako je zabilježen rekordan interes građana EU-a koji su dali svoje potpise u peticiji koja traži zabranu ovog okrutnog načina uzgoja životinja. 

Tako je svoje potpise dalo preko 1,5 milijuna građana koji su tako pozvali Europsku komisiju da ukine ovaj nehumani tretman uzgoja životinja. 

“Nikad do sada toliko ljudi nije diglo svoj glas za životinje na farmama. Od kokoši u kavezima koje žele raširiti krila, preko krmača koje žele biti uz svoje praščiće, a ne u kavezu, do zečeva koji zaslužuju prostor da skakuću. Svi oni sada imaju bolje šanse zbog vas”, stoji na stranicama inicijative.

Peticiju potpisalo 13.162 osobe u Hrvatskoj

Na svojoj stranici su objavili i koliko je građana u pojedinim zemljama dalo potpis njihovoj inicijativi. 

Tako se na ovoj karti vidi da su u Hrvatskoj peticiju inicijative potpisale 13.162 osobe. 

Za svaku zemlju je bio postavljen minimum potpisa koji je morao biti postignut da bi Europska komisija smatrala da se u toj zemlji inicijativa provodila. 

Za Hrvatsku je to bilo 8.250 glasova.

 

Što slijedi?

Nakon prikupljanja potpisa ti će potpisi proći kroz proces provjeravanja kako bi se utvrdilo koliki broj njih je ispravan. 

Na koncu će biti predani Europskoj komisiji, a potom će Komisija morati odgovoriti na zahtjev inicijative kojim se traži zabrana uzgoja životinja u kavezima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara