v. pusić: današnje potpisivanje molbe za prijam u EU vrlo važan čin

Predsjednica HNSa Vesna Pusić izjavila je večeras u Vinkovcima kako je današnji svečani čin potpisivanja hrvatske molbe za prijam u EU predsjednika Stjepana Mesića i predsjednika Vlade Ivice Račana vrlo važan čin ´jer smo time kao nacija izrazili kolektivnu političku volju da budemo moderna građanska demokracija´.

Također je ocijenila kako je EU ´pozitivno raspoložen prema prijamu Hrvatske u EU. ´Koliko ćemo do 2007. moći udovoljiti svim kriterijima EU krajnje je upitno´, rekla je, dodavši kako to nije i nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarski upit je li molbu za članstvo u EU Vlada trebala podnijeti u početku svog mandata, predsjednica HNS-a odgovorila je kako bi ´to tada bilo malo teže zbog tadašnjih izrazito negativnih makroekonomskih pokazatelja´.

Pusić je u Vinkovcima nazočila predstavljanju HNS-ova projekta ´Nova javna uprava´. Na javnoj tribini o reformi i približavanju javne uprave potrebama građana govorili su vinkovački odvjetnik Stjepan Zeko, ravnatelj Opće bolnice u Slavonskom Brodu Davorin Đanić, zamjenik zagrebačke gradonačelnice Stipe Tojčić i profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Nino Novak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara