Van der Linden zabranio Nikoliću nošenje bedža sa Šešeljevim likom

Nakon pisma voditelja izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Frane Marušića, predsjednik PSVE-a Rene van der Linden osobno je rekao srbijanskom radikalu Tomislavu Nikoliću da mu neće dopustiti nošenje bedža s likom haškog optuženika Vojislava Šešelja, priopćio je u ponedjeljak Hrvatski sabor.

Van der Linden je istaknuo da će od onoga tko se ne bude pridržavao tog zahtjeva tražiti da bez odgode napusti vijećnicu u Strasbourgu. Ujedno je zahvalio što mu je voditelj hrvatskog izaslanstva skrenuo pozornost na taj, kako je i sam ocijenio, ozbiljan problem, prenijelo je Hini izaslanstvo Hrvatskoga sabora u PSVE-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko je izaslanstvo prošlog tjedna Van der Lindenu i glavnom tajniku Vijeća Europe Terryju Davisu poslalo pismo u kojemu prosvjeduje zbog nazočnosti Tomislava Nikolića, potpredsjednika Srpske radikalne stranke i člana izaslanstva SCG u PSVE-u, zbog činjenice da se sumnja da je sudjelovao u ubojstvu trinaestorice civila u hrvatskome selu Antinu i zbog njegova običaja da - noseći majice i bedževe s likom haškog optuženika Vojislava Šešelja - vrijeđa demokratska načela koja zastupa Vijeće Europe.

Hrvatsko izaslanstvo također je u pismu upozorilo da će - u znak prosvjeda - napustiti sjednicu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe svaki put kada na njoj bude nazočan Tomislav Nikolić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara