varaždin: predstavljen roman Barice Pahić-Grobenski

"Bijela pjena zanosa" naziv je prvog romana Barice PahićGrobenski koji je večeras predstavljen u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Ožegović" u Varaždinu.

Organizatori večerašnje promocije su Varaždinsko književno društvo te Matica hrvatska i ta knjižnica.

Roman je predstavila književnica i profesorica sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta Julijana Matanović. Ocijenila je da su autorici vrlo bliski pisci Josip i Ivan Kozarac a po tematici Nedjeljko Fabrio. Riječ je o romanu ulančanom na 35 cjelina, prvom dijelu trilogije u kojem prostor nije određen, rekla je.

O večerašnjem romanu govorio je i književnik Ernest Fišer, kazavši da je to zanimljiv roman o seoskom životu. U romanu je opisana kronologija dviju obitelji kroz tridesetak godina počevši od početka 2. svjetskog rata pa do Hrvatskog proljeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barica Pahić-Grobenski diplomirala je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, radila je kao učiteljica, nastavnica i profesorica hrvatskog jezika. Objavila je više znanstvenih radova o hrvatskom jeziku, 1993. godine promaknuta je u profesora mentora, a 1997. nagrađena je odličjem Reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića. Piše pripovjetke, drame, prozu, kritike, recenzije i predsjednica je Varaždinskog književnog društva.

Rođena je 1937. u Šaši u općini Bednja u Varaždinskoj županiji. Školovala se u Bednji, Varaždinu i Zagrebu.

(Hina) mbed ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara